Ficatul este cel mai mare organ din organism și funcțiile sale sunt vitale pentru sănătatea ta. Detoxifică tot ceea ce mâncați, respirați și absorbiți prin piele. Potrivit Hepatita Foundation International (HFI), acest organ este cel care convertește nutriția pe care o consumați în energie și mușchi, stochează vitamine și reglează rezervele de grăsime. Din acest motiv, este important să funcționeze așa cum ar trebui împreună cu restul corpului, pe care îl asigurați atunci când vă detoxificați ficatul.
Există multe care pot risca sănătatea ficatului. Printre acestea veți găsi alcool, poluarea mediului, excesul de alimente, carbohidrații rafinați, unele analgezice, medicamente etc. dacă vă puteți identifica cu unul dintre acestea și doriți să găsiți un mod natural care vă detoxifică ficatul, ați găsit-o pe cea potrivită. Vă vom prezenta opt alimente specifice pe care ar trebui să le păstrați în minte dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea ficatului și să preveniți bolile asociate.
Alimente care detoxifică în mod natural ficatul
Usturoiul este un aliment bogat în alicină și seleniu. Aceste două sunt perfecte pentru curățarea ficatului și menținerea sănătății. Usturoiul activează, de asemenea, enzimele care elimină toxinele, ceea ce vă va ajuta să preveniți bolile atunci când curăță organul. Aceasta este una dintre cele mai recomandate alimente pentru ficat.
Consumul de usturoi ajută la controlul colesterolului, la îmbunătățirea circulației sângelui și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Cel mai bine este să-l mănânci brut, deoarece pierde 90% din proprietățile sale atunci când fierbe. Puteți să-l mâncați singur sau să-l aveți în mâncare.
Curcuma
Turmeric are proprietăți care sunt foarte bune pentru ficat. Conform studiilor experților, planta conține substanțe precum borneol, turmeron, eugenol și acid de cafea, care acționează ca protecție pentru acest organ deoarece curăță și detoxifiază, menținându-l în stare bună. Conținutul său vă va ajuta să descompuneți grăsimea și este un remediu bun pentru digestia lentă cauzată de dieta săracă. Vă recomandăm să consumați turmeric împotriva icterului, cirozei hepatice și bolilor hepatice.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline vă protejează ficatul de daunele oxidative. Potrivit studiilor, acest ulei este la fel de bun ca uleiurile obținute pe semințe de in și cânepă. Ajută la curățarea ficatului în mod natural și, de asemenea, previne alte boli. Consumul de ulei de măsline poate reduce, de asemenea, riscul bolilor de inimă și poate preveni anumite tipuri de cancer. Vă recomandăm să o adăugați la mese și să o utilizați ca alternativă la alte uleiuri pe care le utilizați în mod normal în bucătărie.
O săptămână de curățare a ficatului cu mijloace natural
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din organism. Are o mare capacitate de a se reînnoi, dar este și unul dintre organele care suferă cel mai mult din cauza dietei sărace, a obiceiurilor toxice și a emoțiilor negative. Acest articol explică cum puteți face o săptămână de curățare a ficatului.
De unde știi dacă ficatul tău este supraîncărcat?
Există mai multe simptome care confirmă faptul că trebuie să purificați ficatul:
- Digestie slabă: ficatul este important pentru digestie. Indigestia, durerea abdominala, constipatia sau gazele sunt simptome ale problemelor hepatice.
- Starea de spirit: problemele hepatice pot chiar să vă afecteze starea de spirit, să provoace iritabilitate, descurajare și furie.
- Cercuri întunecate sub ochi
- Durere în ochiul drept
- Galbenirea pielii și a albului ochilor
- Hipertensiune arterială
- Alergii și probleme ale pielii
Pregătirea pentru o săptămână de curățare a ficatului
Deoarece veți purifica ficatul într-o săptămână, este important să urmați cu strictețe instrucțiunile enumerate mai jos. De asemenea, este important ca înainte și după această săptămână să încercați să evitați excesul de orice fel. Scopul este de a evita reacțiile rele în organism. Dacă luați medicamente sau aveți probleme de sănătate, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a urma acest ghid.
În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că atunci când efectuați o săptămână de curățare a ficatului, simptome precum cefalee, oboseală, febră ușoară, diaree etc.apar de obicei. Prin urmare, vă recomandăm să consultați întotdeauna un medic sau personal medical înainte de a efectua orice fel de schimbare în dieta sau stilul de viață, sau dacă observați orice simptome apar.
Alimente interzise în timpul curățării ficatului
În această săptămână ar trebui să evitați complet următoarele alimente:
- Alcool
- Mâncare prăjită
- Carne rosie
- Confort alimentar
- Produse lactate
- Zahăr alb
- Îndulcitori artificiali
- Pe stomacul gol
Când ne trezim dimineața, am postit toată noaptea – o perioadă în care corpul nostru sa regenerat și sa odihnit cu adevărat. Prin urmare, este foarte important să alegeți în mod responsabil primul lucru pe care îl mâncăm pe stomacul gol. Dimineața, beau două pahare de apă caldă și o lingură de suc de lămâie și o lingură de ulei de măsline extra virgin. Cu acești pași simpli, vom curăța corpul, vom ajuta organele noastre să funcționeze bine și să activeze ficatul.